IZVOĐENJE RADOVA

Više od dvadeset godina iskustva!

Način na koji se bavimo izvođenjem molersko-dekorativnih radova garantuje moderan i elegantan izgled vašeg prostora u skladu sa vašim zahtevima i najvišim svetskim standardima. Poštujući dogovor, nastojimo da izvođenje radova protekne u dogovorenom vremenskom periodu na obostrano zadovoljstvo.
Budući da smo, zahvaljujući Vašem poverenju, opstali na trzištu jake konkurencije i stvorili prepoznatljivo ime u oblasti našeg poslovanja, smatramo da je od suštinske važnosti da Vam u svakom trenutku obezbedimo maksimalan kvalitet. Naša najbolja preporuka budućim klijentima su naši zadovoljni klijenti čije smo životno i radno okruženje već oplemenili.
Stručnim pristupom i ekspeditivnošću se izdvajamo od drugih i pouzdan smo izbor kada je adaptacija svake vrste u pitanju.

ADAPTACIJE – od projekta do završnih radova

-mogućnost saradnje sa arhitektom
-neupadljiv i čist rad
-poštovanje dogovorenih rokova

DEKORATIVNI MOLERSKI RADOVI
Specijalizovani smo za sve vrste završnih radova u građevinarstvu, ali ono u čemu naša kreativnost i umešnost dolaze do izražaja su dekorativni molerski radovi. Tu vrstu moleraja od ‘klasike’ izdvaja sam pristup radu. Od pripreme zidova do poslednjeg nanosa boje, proces iziskuje ne samo stručnost i tehničko poznavanje materijala već i dozu darovitosti i umetničkog senzibiliteta. Dekorativne boje predstavljaju viši nivo uređenja prostora koji sa sobom nosi široki raspon mogućnosti, od najmodernijeg koncepta do starinskog, rustičnog rešenja. Ovim tehnikama na jednostavan i isplativ način dolazite do eksluzive u vašem domu, poslovnom prostoru, enterijeru i eksterijeru.
Priprema površine počinje gletovanjem u dve ruke akrilnim gletom, zatim ide šmirglanje pod svetlošću reflektora, pa podlogiranje odgovarajućim prajmerom (podlogom). Ono što sledi je odabrani dekorativni premaz, čiji način ugradnje zavisi od tehničkih karekteristika boje. Vrste nanošenja materijala su razne; četkom, sunđerom, špahtlom, gletericom, tufericama raznih tekstura, šablon valjcima, kompresorom i sl. Iako dosledan kataloškom uzorku, rezultat na zidu je uvek originalan, jedinstven. Sa nama nije teško do prestiža...

KLASIČNI MOLERSKI RADOVI
Gletovanje
Gletovanje spada u pripremne radove. Gletovanjem se uklanjaju eventualni nedostaci i neravnine koji na taj način moraju biti neutralisani, ako hoćemo da završni sloj kvalitetne boje ili nekog dekorativnog efekta budu na vrhunskom nivou. Najčešće se izvodi pod osvetljenjem reflektora, u dva sloja iza kojih sledi šmirglanje.

Bojenje zidova disperzivnim bojama
Možda najzastupljeniji način bojenja zidova, ekonomičan i ne previše zahtevan proces. Kada smo mi u pitanju, lakoća izvedbe ne isključuje kvalitet. Priprema je prilično bliska pripremi kod nekih kvalitetnijih premaza (npr. akril), a završni sloj malo izražajnije teksture.

Bojenje zidova akrilnim bojama
Priprema za nanošenje aklrilne boje je vrlo zahtevna. Majstor počinje sa gletovanjem zida pod jakim osvetljenjem reflektora, žargonski rečeno u dve ruke, zatim sledi šmirglanje pa podlogiranje odgovarajućim prajmerom. Tek kada je zid tako pripremljen, da njegova površina podseća na površinu stakla, sledi nanošenje akrila, takođe u dva premaza. Akrilna boja je tankoslojna i ne ostavlja tzv. tuf, odnosno površina ima glatku teksturu, bilo mat ili sjaj. I ako u startu malo skuplja, akrilna boja je dobra investicija jer je periva i samim tim odlaže sledeće krečenje na duže vreme. Ekološka, vodorazrediva, za spolja i unutra.

Lepljenje tapeta
Tapete su se vratile u modu. Posle pauze od nekih petnaestak godina, ponovo su aktuelne. Samo su ovaj put mnogo kvalitetnije i sa neuporedivo više izbora. Za lepljenje tapeta zidovi takodje treba da su dobro pripremljeni, izgletovani i ošmirglani. Ako je tapeta nešto tamnijeg kolora, poželjno je zid i obojiti u približnoj nijansi, jer kada se lepak osuši i tapete malo skupe sastav postaje izražajniji i postoji mogućnost da zid “proviri”. Kod nekih tapeta lepak se nanosi na zid, a kod nekih direktno na tapetu. Treba voditi računa i o uklapanju šare, ako je ima.